IMG_2331.JPG

Van egy tuti zöldségleves receptem, aminek az a titka, hogy csirkeszívet főzök bele és a végén pirosarannyal elkevert  tejföllel habarom be.  Lehet, hogy furcsán hangzik a pirosaranyos tejföl, de megéri kipróbálni, mert eddig mindenkinek nagyon ízlett.
Ezúttal a csirkeszívek helyett kacsaszívvel készítettem, amitől még ízletesebb lett és a kétféle gombával (csiperke és laskagomba) abszolút nyerő leves lett belőle.

Hozzávalók :
30 dkg kacsaszív (vagy csirkeszív)
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1/2 szár póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 zellergumó
1 db karalábé
25 dkg gomba (csiperke és laskagomba vegyesen)
2,5 dl tejföl
1 ek pirosarany
1 csokor petrezselyem
Só, bors, szerecsendió

A kacsaszíveket megmossuk és felkarikázzuk. Feldaraboljuk az összes zöldséget és felszeleteljük a gombát.
Egy nagyobb lábosban  vajat hevítünk és fehéredésig sütjük benne  a kacsaszíveket.
Hozzáadjuk a zöldségeket, kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Sóval, borssal , szerecsendióval fűszerezzük és beletesszük a gombákat is.
Felforraljuk, majd közepes erősségen 20 percig főzzük. Ha megpuhult a hús és a zöldségek, akkor  piros arannyal elkevert tejföllel behabarjuk és a legvégén megszórjuk petrezselyemmel.
Ízlés szerint  egy kis csípős Erős Pista vagy chilikrém nagyon harmonizál hozzá.

 007_Kulinariablog38.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr463413548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.