IMG_2334.JPG 

A finom zamatos fehérborban párolt zöldségek zsályával  és kakukkfűvel ízesítve remek alapot adnak a szaftosan rózsás csirkemájhoz. Ezúttal több zellerfélét pároltam a májhoz. Került bele zellergumó, zellerszár és szintén a zellerfélékhez sorolt édeskömény is. Az édeskömény (másik nevén ánizskapor) fűszer és gyógynövény is egyben, rendkívül jó hatással van az emésztésre és a női menzesz problémákra.
Az édeskömény nyersen kicsit ánizsos ízű, de sütve inkább édeskés, mostanában az egyik kedvenc zöldségem lett.
A fehérboros májas ragut önálló fogásként vagy szélesmetélt tésztához feltétkén is fogyaszthatjuk.

 Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 szál sárgarépa
1 szál póréhagyma
3 szál zellerszár
1/2 zellergumó
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor (Tokaji Furmint)
kakukkfű, zsálya, zellerzöld
szerecsendió , só, bors

A csirkemájat nagy darabokra vágjuk, majd a  zöldségeket is feldaraboljuk.
Egy nagyobb serpenyőben vajat melegítünk és kissé megpirítjuk benne a póréhagymát  és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük a finom fehér borral.
Frissen vágott zsályával , kakukkfűvel, a zellergumó feldarabolt zöldjével valamint őrölt szerecsendióval, sóval , borssal ízesítjük és egy kis víz hozzáadásával fedő alatt kb.  10 percig pároljuk.
Ha megpuhult a zöldség, akkor beleforgatjuk a májat és 5 percig együtt sütjük

.007_Kulinariablog39.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr983414749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.