A fenséges Serránoi sonkával aszalt paradicsommal és kevés kecskesajttal könnyű bezsebelni a falatkákért járó bókokat.
Az uralkodó ízű füstölt lazac legjobb kísérője a kapor és valami semleges ízű krémsajt. A behűtött tekercsek garantáltan pillanatok alatt elfogynak.
Egy lusta vasárnap reggelire, délutáni vendégvárónak, vagy ünnepeken előételnek is megállja a helyét.
 
Először az ötletet Gabojsza szilveszteri menüjénél olvastam.
Azóta én is tartok otthon kész bolti tortilla lapokat, mert sokáig lehet tárolni és 10 perc alatt remek ételeket lehet velük összehozni.
 Egyéb ötletek: Maradék sült húst tekerhetünk bele salátával, vagy egyszerűen megtöltjük tojásrántottával és jalapeno paprikával.
Egy folpackra terítjük a tortilla lapot, majd megkenjük natúr krémsajttal vagy tejföllel , ráfektetjük a hozzávalókat majd szorosan feltekerjük. Összecsavarva hűtőben tárolhatjuk, majd félbevágva vagy tekercsekre szeletelve tálaljuk.
 
Serránói sonkás aszalt paradicsomos tortilla tekercs
 
Hozzávalók:
4 tortilla lap (fejenként 1 db)
3 ek natúr krémsajt
2 szelet hajszálvékony Serránoi sonka (Hamon Serrano)
Helyettesíthető Pármai sonkával vagy zamatosabb feketeerdő sonkával is.
3 dkg kecskesajt
5 db aszalt paradicsom
1 ek kapribogyó
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Füstölt lazacos tortilla tekercs
 
Hozzávalók:
4 tortilla lap (fejenként 1 db)
3 ek natúr krémsajt
2 szelet hajszálvékony füstölt lazac
1 ek kapor
Díszítéshez: 1 szelet citrom, kapribogyó vagy olivabogyó
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr813152118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.