Áh nem is ragozom, egyszerűen csodásra sikerült ez a mandulával megszórt málnás pite.
A tésztája kicsit linzertésztára, egy kicsit piskótára emlékeztet és ötvözi azok jó tulajdonságait. Egyszerűen nem lehet abbahagyni!

Hozzávalók:
40 dkg málna
10 dkg aszalt vörösáfonya
1 marék mandula
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1,5 dl natúr joghurt
2 db tojás
10 dkg RAMA margarin
Fél citrom héja

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőport és a cukrot, majd hozzáadjuk a joghurtot , a tojást és belemorzsoljuk a margarint (Tipp: a hideg margarint nagylukú reszelőn is belereszelhetjük). Belereszelünk egy fél citrom héját , majd összegyúrjuk a hozzávalókat. A ragacsos masszát egy kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére halmozzuk a málnát, szétosztva a vörösáfonyát és végül megszórjuk durvára tört mandulabéllel.
Előmelegített 200 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Az édes tészta a savanykás málnával és a pirított mandulával, hmmm, nyálcsorgató.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr423094400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.