A tapas (ejtsd tápász) a spanyolok hagyományos falatkái , melyet az éttermekben főleg italok mellé szolgálják fel. Olyan mint az oroszoknál a zakuszka.

Bármiből lehet tapaszt készíteni, például sonkákból, tengeri herkentyűkből, sajtokból sonkából. A lényeg, hogy pici harapni való falatok legyenek és ízharmóniájukban illeszkedjenek a sörhöz vagy borhoz.

Az olajbogyó egy jellegzetes tapas étel.  Kis fogvájókra tűzdelve óriás kapribogyóval , gyöngyhagymával, marinált csípős chili paprikával és csemegeuborkával tálaltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr653073891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.