Azért csoda süti mert ez a legfinomabb és a legegyszerűbb is elkészíteni a meggyes szeletek, piték és piskóták közül.
Férjem csak annyit mondott: ez a legfinomabb süti a világon! Kell ennél nagyobb dicséret?
 
Hozzávalók:
1,5 dl tejföl
2 db tojás
40 dkg liszt
15 dkg cukor
12 dkg RÁMA margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
30 dkg magozott meggy
1 marék dió
 
A tészta hozzávalóit ( a tejfölt a tojást a lisztet, a cukrot , a sütőport és a citrom héját ) összekeverjük egy tálban és nagylukú reszelőn belereszeljük a hideg margarint is. Kézzel gyúrjuk össze, hogy a kéz meleg megolvassza a hozzávalókat és szép egynemű masszát kapjunk. Nem baj ha nagyon ragad a kezünkre, mert ezt a tésztát nem is fogjuk kinyújtani, csak egyszerűen kivajazott tepsibe terítjük szét a kezünkkel.
A meggyet kinyomkodjuk kissé, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát , a tetejére halmozzuk és kissé lenyomkodjuk. Megszórjuk durvára tört dióval és a tetejét meghintjük 2-3 evőkanál cukorral.
200 C fokos tepsiben sütjük kb. 30 percig.
Ízlés szerint egy kis fahéjjal is meghinthetjük, de nálunk a család leszavazta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr273035053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.