Mágnes Dóra 2011.06.19. 14:01

Meggymártás

 Szerencsémre nagyon finom termésű saját Pándy meggyfánk van. Amióta nem engedjük a szomszéd bácsinak, hogy a mi fáinkat permetezze, azóta szebben terem. Már csak le kell szedni és kimagozni. Sült hús mellé készítettem köretnek egy kis meggymártást.

 

 

Hozzávalók:

1/2 kg meggy
1 kk őrölt fahéj vagy 1 rúd fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
2 ek cukor
4 dl joghurt
4 ek liszt

 A meggyet megmossuk és kimagozzuk, majd feltesszük főzni annyi vízben ami éppen csak ellepi. Őrölt fahéjjal , szerecsendióval fűszerezzük és mellé dobunk egy kis citromhéjat is. Ízlés szerint adagoljuk a cukrot és 3-4 percig forraljuk. Liszttel elkevert joghurttal behabarjuk és sűrűsödésig forraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr882997323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2011.06.28. 16:55:45

nyamiiii. ez alaptartozéka ilyentájt a hűtőszekrényünknek. :)