Tavasszal kihagyhatatlan a héjas cukorborsóból és friss zöldségekből készült leves. Ez a leves attól olyan finom, hogy minden zöldség benne igazán zsenge és édeskés , tele vitaminnal. A borsópucolás kifejezetten szórakoztató elfoglaltság, csak arra kell figyelni, hogy több borsó kerüljön a tálba, mint a szájba.
 
Hozzávalók
30 dkg pucolt cukorborsó
2 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
6 db zsenge sárgarépa
3 db fehér répa (petrezselyem gyökér)
1 db új karalábé
1 ek cukor
2 ek vaj
2 db húsleveskocka
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szerecsendió
1 tojásból és lisztből csipetke (vagy 1 marék gnocchetti tészta )
petrezselyem
 
Felszeleteljük az újhagymát, fokhagymát, a zsenge sárga és fehérrépát és a karalábét.
Egy lábosban felforrósítunk egy kis vajat és rászórjuk először a hagymákat, majd a többi zöldséget és végül a cukorborsót.
Pici cukorral megszórjuk, egy kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük húsleves lével és lassú tűzön főzzük.
Gyömbérrel , szerecsendióval fűszerezzük és utána sózzuk ha szükséges.
Amíg fő a leves elkészítjük a csipetkét (1 tojáshoz kis tálban annyi lisztet keverünk, hogy kemény ruganyos tésztát kapjunk, majd lisztes kézzel kis tésztagolyókat csipkedünk belőle. )
Ha nincs időnk csipetkézni, akkor tésztát is szórhatunk bele. Most én mini gnocchi tésztával (gnocchetti) készítettem.
A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és ízlés tejföllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr182921933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.