Nem süti mégis édesség sült alma. Azért szeretjük, mert a sütőben karamellizálódott dió finoman ropog a fogunk alatt, közben az alma puhán pépesen folyik szét a szánkban. Nemcsak karácsonykor érdemes elkészíteni hanem egyszerű hétköznapi estéken is, amikor csak "úgy ennénk valami édességet".
 
Hozzávalók:
4 db piros alma
2 marék dió
5 dkg aszalt vörösáfonya (mazsolával helyettesíthetjük)
5 dkg zabpehely
3 ek baracklekvár
 
 
Az egész almák közepéből kivágjuk a csutkáját ( Tipp: legegyszerűbb alma magozóval kilyukasztani)
A diót mozsárban durvára törjük és összekeverjük a zabpehellyel, a vörösáfornyával és a baracklekvárral.
Kiskanállal beletöltjük a tölteléket az almákban és forró sütőben 35 perc alatt megsütjük, amíg az alma héja megreped és húsa teljesen megpuhul. Addigra biztosan a dió is karamellizálódik és finom ropogós lesz a töltelékben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr972922013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.