A főtt retket érdemes kipróbálni, mert egy kicsit olyan spárgás íze van  ami remekül illik a salátákhoz.

Figyelni kell rá, hogy erőteljesen átveszi a főzővíz ízét, ezért mi tudjuk szabályozni,hogy milyen ízű főtt retket szeretnénk. Egy kevés ecet, só és édes legyen benne.  

Főtt retek készítése

Megmossuk a hónapos retket , majd kis késsel levágjuk a tetejét és az alját.

Kis lábosban feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi.

1 evőkanálnyi ecettel, 1 evőkanál mézzel és csipet sóval ízesítjük a főzőlevét.  Kb 20 perc  alatt megfő. Utána üvegbe szedjük, ráöntjük a levét és felhasználásig hűtőben tároljuk.

 

Hozzávalók

fél fejes saláta

2 szál újhagyma

6-8 db főtt hónapos retek

2 db tojás

10 dkg kecske gomolya sajt

friss chilipaprika

 

Fejes salátát levelekre szedjük, megmossuk és leszárítjuk (Tipp: jó szolgálatot tehet a saláta centrifuga).

Keményre főzzük a tojást , megpucoljuk és felkarikázzuk.

A salátára szórjuk a felszeletelt főtt retket, a karikázott újhagymát, egy kis chilipaprikát és sok -sok gomolyasajtot.

Meglocsoljuk olivaolajjal és a főtt retek ízletes ecetes mézes levével.

 Variálhatjuk a főtt retek salátát, ha a gomolyasajtot helyettesítjük füstölt lazaccal vagy tonhal konzervvel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr242923130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.