Meglepő , hogy a kókuszos csirke nem édes, hanem inkább fűszeres sós étel, amelyet kiválóan egészít ki a csípős eper.
A kókuszreszelék nem is édes magában, ezért tejföllel elkeverve inkább vajas íze lesz. Nem kell hozzá egyéb fűszer csak só és bors. Ennél egyszerűbb sült hús recept nincs is!
A receptet eredetileg több mint 15 éve egy Nők Lapjában olvastam Lajos Maritól.
 
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
só, törött bors
2 dl tejföl
100 kókuszreszelék
3 ek vaj
 
A csirkecomb bőrét lehúzzuk (nem finnyásságból vagy diétából húzom le, hanem azért, mert a kókuszos bunda alatt úgysem sülne ropogósra).
A csirkéket megsózzuk, megszórjuk törött borssal és vajjal kikent tepsibe helyezzük.
A kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük a tejföllel és a tepsibe fektetett csirkehúsok tetejére halmozzuk.
Mindegyik tetejére teszünk egy kiskanálnyi vajat és 180 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg a kókuszos borítás aranyszínű nem lesz.
Amíg sül a csirke addig elkészítjük a fűszeres eper chutneyt, melynek leirásátt lásd idekattintva.
 
A sült kókuszos csirke és a csípős eper mellé krumplipürét kínálhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr142921491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.