Ismét elérkezett a kertipartik ideje! A barátok már alig várták, hogy megint befűtsünk a bogrács alá.
A szezon első szabadlevegőn készített füstös ételének a lecsót választottuk, de most a hagyományos verziót sok-sok padlizsánnal és cukkinivel dúsítottuk.
A végén nem tudtuk eldönteni, hogy franciás lecsót készítettünk vagy magyaros ratatouille-t.
Ugye a klasszikus francia lecsóban van cukkini és paradicsom, de semmiképpen sincs nincs benne szalonna vagy kolbász.
 
Hozzávalók (4-6 személyre)
1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
0,5 kg vöröshagyma
2 db kisebb cukkini
2 db padlizsán
4 gerezd fokhagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
2 ek paradicsompüré
1 szál kolbász
2 pár virsli
 
A hagymát , a paprikát , a paradicsomot, a cukkinit felkarikázzuk. A padlizsánt a szép lilás héjával együtt felkockázzuk.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a hagymát , a zúzott fokhagymát és ha megpuhult akkor egyenként elkezdjük hozzá adagolni a zöldségeket. Először a paprikát, majd a cukkinit, aztán a padlizsánt és végül a paradicsomot is. Friss kakukkfűvel, rozmaring ággal fűszerezzük, megborsozzuk és belekeverjük a sűrített paradicsomot.
Felöntjük fél liter vízzel és addig rotyogtatjuk amíg megpuhul.
(Tipp: Ha túl savanykás lenne az íze, akkor én egy kis kanál cukorral szoktam harmóniába hozni az ízeket)
A húsimádók kedvéért a legvégén belefőzzük a felkarikázott kolbászt és a virslit.
Csak a végén sózzuk, ha szükséges a sok belefőtt sós hús miatt.
Melegen vagy hidegen friss falusi kenyérrel tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912867767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbarbi03 2011.07.12. 12:28:05

szia!
Cégünk megújuló honlapjára gyűjtünk recepteket.
Szeretnék tőled engedélyt kérni, hogy néhány receptet honlapunkon feltüntessünk.
Elsősorban olyan recepteket használnánk fel, melyek sűrített paradicsomot tartalmaznak, mivel cégünk fő profilja a ketchup mellett, a sűrített paradicsom.
Természetesen feltüntetnénk, mint receptbeküldő a honlapodat, mely neked is egy jó reklám.
Esetlegesen pedig, ha számunkra is lenne hely a blogodon, azt szintén megköszönnénk.
Amennyiben lehetséges, kérnék tőled egy visszajelzést az mbarbara@aranyfacan.hu-ra.

További szép napot!