A céklás hering enyhén édeskés és kissé savanykás ízű üdítő saláta. A színe meg egyszerűen hihetetlen "jajderózsaszín".
Nehéz autentikus céklás heringsaláta receptet találni. A svédek tesznek bele főtt krumplit, az oroszok meg ecetes uborkát. Néhol majonézzel készítik, mások meg joghurttal vagy tejföllel.
Nem is beszélve a heringről! Tengeri halban bővelkedő országokban ugye könnyű friss heringet használni, nálunk többnyire a ruszli vagy olajos hering konzerv az elérhető.
Egyetlen fix alapanyaga a főtt cékla. A céklát viszonylag egyszerű otthon megfőzni , de az egyik hipermarketben található Orosz boltban szoktam előre főzött céklát venni vákuumcsomagolásban.
 
Hozzávalók
2 doboz natúr hering halkonzerv
4 db főtt cékla
6-8 db csemegeuborka
 
Öntethez
2 dl tejföl
1 citrom leve
2 ek méz
2 ek oliva olaj
1 ek mustár
 
A főtt céklát nagy lyukú reszelőn tálba reszeljük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. Hozzáadjuk a heringet és összekeverjük az öntettel.
Nagyon jól illik hozzá a rukkola.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr502867547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.