Nem rossz a sima bolti körözött túró, de ahogy én készítem az sokkal krémesebb és ízletesebb.
Az a titka, hogy negyed részt sima túrót, negyed rész juhtúrót, negyed rész tejfölt és negyed rész krémsajtot keverek össze. A krémsajt rendkívül földobja ezt a hagyományos receptet!
 
 
Hozzávalók:
1 - 2 szál újhagyma
1/2 lilahagyma
20 dkg tehéntúró
20 dkg juhtúró
1,5 dl tejföl
10 dkg krémsajt (vagy lágy kockasajt)
Só, bors
1 kk mustár
1 kk édesnemes paprikakrém
petrezselyem
 
 
Az újhagymát a zöld szárával együtt apróra vágjuk, a lilahagymát vékonyan fölszeleteljük és pár percre besózzuk.
Egy tálban villával összetörjük a tejtermékeket és tejföllel folyamatosan lazítjuk az állagát. Belekeverjük a hagymát, majd sóval, borssal és pici mustárral ízesítjük. 
Most már majdnem kész is vagyunk, csak szép pirosas árnyalatúra kell színeznünk piros paprikával. (Tipp : paprika krémet használtam, de jó bele a piros arany és a sima porrá őrölt paprika is)
Friss apróra vágott petrezselymet keverünk még hozzá és lehűtve paprikába töltve, vagy kenyérre kenve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr42849619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.