Az Isztambulban tanult Dióval töltött aszalt füge feldolgozása.

Hozzávalók:

200 g aszalt sárgabarack (minél nagyobb annál könnyebb betölteni, de fejenként 4-6 szemmel számoljunk)

50 kesudió (vagy hámozott mandula)

1 liter víz

6 ek cukor

1 citrom

5-6 szegfűszeg

1 rúd fahéj

 

Ugyanúgy készül, mint a dióval töltött füge.

Az aszalt sárgabarackokat kis hegyes késsel felvágjuk az oldalán 1 cm-en. Betöltünk 1-2 kesudiót, majd visszatapasszuk a barackokat.

Egy lábosban vizet forralunk , a citromot belefacsarjuk, a héját beledobjuk és elkeverjük a cukorral valamint a fűszerekkel.

A szirupba helyezzük óvatosan a töltött barackokat és lassú gyöngyöző tűzön főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, majd tálkákra szedve tálaljuk egy kis sziruppal meglocsolva.

Én most darált pisztáciával hintettem meg, mert az élénk zöld pisztácia kiemelte a barack narancssárga színét és a remekül illet a kívül-belül kétféle dió kompozícióhoz.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412776574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.