Ideális vendégváró előétel az oroszoknál is általában akkor kerül az asztalra. Én akkor is el szoktam készíteni ha hozzánk jönnek vagy mi megyünk másokhoz, mert már előre ezt rendelik tőlem.

Jó még reggelire pirítós kenyérhez és anyukámnál rántott hús mellé is esszük köretnek.

Lehet, hogy elsőre idegennek tűnik a répa- majonéz- fokhagyma kombináció és a színe is olyan bizarr. De még senki sem csalódott aki megkóstolta .

Már egyszer leírtam a klasszikus orosz répasaláta  receptet, de most szebb képet sikerült készíteni és megbolondítottam egy kis dióval is.

  

Hozzávalók:

4 db sárgarépa

1 tubus majonéz (100g)

1 gerezd fokhagyma

1 marék dió durvára törve

 

A répákat egy salátástálba reszeljük, összekeverjük a zúzott fokhagymával, majonézzel és dióval.

Azonnal is fogyasztható, de ha hűtőben állni hagyjuk, akkor jobban összeérnek az ízek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr162695052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.