A tészta nálunk gyorskajának számít, na nem azért mert olyan mint a gyorséttermekben, hanem ripsz-ropsz elkészül. Amíg a spagettit kifőzzük, addig pont el lehet készíteni a hozzá valló ragut is.
Kicsit már nyárigézőnek szántam a friss apró zöld cukkinikkal és még a nyári napon érlelt saját aszalású paradicsommal , megbolondítva görög feta sajttal.
A feta sajt a forró tésztára morzsolva olyan krémesen olvadós lesz és a cukkínivel remekül kiegészítik egymást. Aki meg szereti a csípőset, bátran adhat hozzá egy kis chilit is.
 
Hozzávalók
400 g spagetti tészta
5 dkg szeletelt bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
2 db kisebb cukkini
5 dkg aszalt paradicsom
10 dkg feta sajt
Petrezselyem , chilipaprika
 
 
Egy lábosban feltesszük forrni a vizet sóval és kis olajjal és ha felforrt kifőzzük a tésztát.
Amíg fő a tészta egy forró serpenyőben a kockára vágott bacont kisütjük, majd rádobjuk a felkarikázott lila és vörös hagymát és addig pirítjuk amíg a hagyma kicsit megbarnul.
Utána a karikára vágott fokhagymát, cukkinit és az aszalt paradicsomokat tesszük rá.
Egy kicsit megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Chili paprikával és petrezselyemmel megszórjuk.
A kifőtt és leszűrt tésztát meglocsoljuk olivaolajjal, hogy ne ragadjon össze és rámerjük a zöldséges ragut.
A tetejére morzsoljuk a feta sajtot és még egy kis friss chili paprikával is"díszíthetjük".

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr232674882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.