A jól bevált "Szórós Túrós " recept variációját sütöttem ismét. Nem csak azért szeretem ezt a receptet, mert még egy óvodás is el tudja készíteni, hanem isteni finom a végeredménye is.
Tél révén friss gyümölcs híján most barack befőttel készítettem el.
 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg búzadara
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
50 dkg túró
1 citrom héja
5 dl tej
3 tojás
5 dkg vaj
20 dkg barack befőtt
 
 
 
 
  1. A száraz alapanyagokat (liszt, búzadara, sütőpor, cukor, vaníliás cukor) összekeverjük egy tálban és egy kivajazott tepsibe szórjuk a felét.
  2. Rámorzsoljuk és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben a túrót, majd meghintjük reszelt citromhéjjal.
  3. Rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
  4. A tejbe villával belekeverjük a tojásokat és rácsurgatjuk a tepsire. (Tipp: Ha nem sikerül a tejnek lecsurognia az aljáig, akkor kanállal nyugodtan keverjük össze az alapanyagokat.)
  5. A barackot felszeleteljük és a massza tetejére terítjük.
  6. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal és 180 C fokos sütőben 30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr122622923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.