Az a jó a melegszendvicsben, hogy gyorsan elkészíthető és még finom is. Ezer féle ízben lehet variálni.A mai egy görögös ízvilágú , natúr joghurttal feta sajttal citromlével ízesített, aszalt paradicsommal és oliva bogyóval gazdagított változat. Télen havas…

 Nem igazi ünnepi leves, de nálunk közkívánatra ez volt karácsonyra.Nagyon gyorsan elkészíthető és ki gondolta volna, hogy a füstölt sajt remekül harmonizál a rákhússal. Hozzávalók:5 dkg vaj3 dkg liszt2 dl tejszín1 db túkhúsleves kocka0,5 dl Tokaji aszú15 dkg…

 Bátran állítom, hogy ez volt az elmúlt év legfinomabb salátája amit csináltam!Karácsonyi menüből maradt még itthon sült kacsamell és ebből készítettem egy könnyed, gyümölcsös aromájú mennyei salátát. A lilahagyma pompásan kiegészítette a narancs és…

 Karácsonyi vacsorához készítettem el ezt a finom kacsamellet. Az ötletet Petrezselyemnél olvastam.  Egy nappal előtte be kell pácolni finom fűszeres mézes pácba. A pác fő alkotóelemezi a rózsabors, szerecsendió , méz és Portói bor. Serpenyőben rozéra sütöttem a…

 Nálunk szenteste nem szokott hagyományos karácsonyi menü lenni, mert azt a karácsonyi családi látogatások során úgyis be pótoljuk. Ezért itthon minden évben hónapokkal előtte már keresgélem a különböző népek kultúráiból átemelhető ünnepi recepteket. Aminek…

 Elég népszerű a boltokban mostanában kapható szarvasgombás tokaji aszú zselé, ami kiválóan kiegészíti a túrós vagy tejszínhabos édességeket, tortákat , csokoládés krémeket, jó töltelékekbe , pitékhez, mártásokat, sajtokhoz, aszalt gyümölcsökhöz…

 Karácsony elengedhetetlen süteménye a gyümölcskenyér. Én azt szeretem, ha nagyon sok gyümölcs és olajos mag van benne és kissé tömörebb a tésztája. Ha megsül, akkor a tészta széle is ropogós karamell ízű lesz és nagyon sokáig eláll. (bár nálunk még nem volt ideje,…

Az avokádó héját kis késsel lehúzzuk, majd kettévágjuk és kivesszük a nagy magját. Az avokádó húsát turmixgépbe szeleteljük. Adunk hozzá egy kis majonézt, mustárt, sót, borsot, chili paprikát.(Tipp: mindig teszek bele chilit, mert nagyon feldobja az avokádó vajas…

Mágnes Dóra 2010.12.23. 21:29

Fajita

 Ma egy kis könnyed de ízletes mexikói ételt készítettem. A fajita (ejtsd: fahítá) igazi képviselője a tex- mex konyhának. Általában vaslapon sült hússal töltött torilla lapokból készül. A húst főként marhából vagy csirkéből érdemes készíteni, de népszerű a…