Reggel sétáltam a kertben és észrevettem, hogy lassan érik nálunk is a szőlő. Azaz nekünk nincs is szőlőnk, csak a szomszéd elhanyagolt telkéről kúszik át hozzánk. Ebből a gyümölcsből kevés ételt készítünk (inkább megisszuk), de azért ritkán hagyjuk ki szezonban a…

  Coq au vin (ejtsd: kok ó ven) tipikus francia bisztro konyha remeke. Persze szó szerinti fordításban ez "kakas borban" és a klasszikus recept szerint kakasból készül burgundi borral. De most már a franciáknál is sokkal elterjedtebb a csirkés változata. A kész étel…

 Gondolom már mindannyian átestünk az úgynevezett muffin korszakon, amikor minden édességhez elképzelhető anyagból muffint sütöttünk. Ez a zöldséges változat viszont örök kedvenc marad. Nagyon finom köret szaftos húsok mellé (Pl: vadashoz, szarvas pörkötlhöz, boros…