Sikerült szép sárga tanyasi csirkét beszerezni ezért olyan receptet választottam, ahol a csirke saját húsának az íze tud jól érvényesülni. A sóágyon sütött csirke a hiedelmekkel ellentétben nem lesz túl sós ízű, hanem inkább beszívja a húsból kisült zsírt és levet. Íze…

 Egy hidegtálkészítő ismerősöm árulta el egyszer, hogy a népszerű krumplisalátájuknak az a titka, hogy a majonézt uborka lével öntik föl. Ettől kellemesen savanykás és egyben pikáns is . Azóta én is így készítem itthon. Hozzávalók1 kg salátába való…

 Dizzy Dee-nél olvastam róla, az 5 perc alatt elkészíthető bögrében sült csokis sütiről. A receptet elolvasva nagyon hasonlít a mikróban készíthető start piskótához.Kipróbáltam bögrében, de az ajánlott mennyiség jóval túlfutott a bögre falán. Elkezdtem hát…

Horvátországi nyaralások során az első este alig várom, hogy az étteremben kirendelhessem az egyik kedvenc menümet,  töltött tintahalat mángoldos krumplival  (Punyenye Lignye). Senjben a Potok nevű étteremben paradicsomos szósszal készítik és a tintahalakat sonkával és…

Gyors és finom köret húsok és halak mellé.Serpenyőben apróra vágott hagymát megdinszteljük. Majd rátesszük a 4-5 krumplit lereszelve.  Addig kevergetjük, amig meg nem puhul. Utána hagyjuk, hogy a krumpli keményítőtől összeálljon egy masszává és egyik…