Szerte Spanyolországban népszerű egytálétel a rizzsel valamint különbőző húsokkal és zöldséggel készített Paella . Paella (ejtsd: paéjja) spanyolország tipikus étele, legismertebb változata a Valenciai Paella. Sokat kutakodtam, hogy mi is az autentikus recept. Kiderült, hogy…

Az arab népek évezredek óta fogyasztják a hibiszkuszteát jó íze és áldásos hatása miatt. A hibiszkusz nemcsak gyönyörű növény, számos gyógyhatással rendelkezik. Virágszirmából különleges aromájú gyógyteát készítenek. Az arabok úgy ívják, hogy KHARKADI. Mi…

A Vichissoise (ejtsd: visiszoáz) hidegen tálalt francia krumplis hagymás krémleves. Neve a francia Vichy nevű városkától ered, ahonnan Louis Diat a new yorki Ritz szálló séfje származott. Ő vette fel a menüre először nagymamája hideg krémlevesét. A recept ötletét pedig A.…

 Számomra is meglepetés volt, amikor hűséges olvasóim felhívták a figyelmemet, hogy a Blogger Kulinária felkerült a Goldenblog2010 50 -es szavazó listára Gasztro kategóriában.Számomra ez nagy-nagy megtiszteltetés, hiszen ott szerepelnek mellettem a listán az általam…

gyertek ki a vízből, csinálok tejbedarát ha gyorsan elkészültök, na? nem, nem, nem, én csinálom, én csinálom! jó csinálhatod, de gyere ki.és akkor a négy gyerek: professzor, kényeske, tajcsi és legkisebb-ahol legidősebb sincs több háromnegyed 13nál-kisorjázik szépen az uszodai…