Már egy hónapja vettem szép pucolt céklát vákuumfóliában és régóta terveztem, hogy megsütöm. A céklának sütve teljesen más íze van mint a főtt változat. (KB. annyi a különbség mint a főtt krumli és a hasábburgonya között) Szóval aki még nem evett ilyet, érdemes…

1 komment

Címkék: cékla

Tegnap a hentesnél nagyon szép csirkeaprólékot találtam és valamilyen tavaszi zöldséges levest szerettem volna készíteni. A zöldségesnél vettem friss répát és karalábét hozzá.           Hozzávalók 1 csomag csirkeaprólék (farhát,szárnyak,…

Nagyon puha omlós kacsacombot akartam készíteni ezért utánanéztem egy csomó leírásnak a konfitálásról. Ez egy nagyon lassú tűzön zsiradékban történő párolás, mely egyben tartósítási eljárás is. Két dolgot nem tudtam betartani a konfitálás eljárásból: 1. nem…

2 komment

Címkék: kacsa

Sokszor kísérleteztem már a párolt lilakáposzta ízesítésével. Csináltam már pezsgővel vagy borral, csípősen vagy édesen, de most valami kacsával harmonizáló ízűre vágytam. Ez a narancsos gyömbéres változat ízletes körete sült…