Az a jó a melegszendvicsben, hogy gyorsan elkészíthető és még finom is. Ezer féle ízben lehet variálni.
A mai egy görögös ízvilágú , natúr joghurttal feta sajttal citromlével ízesített, aszalt paradicsommal és oliva bogyóval gazdagított változat. Télen havas reggeleken a fehér szendvics melengető érzés, nyáron pedig hűsítően hat a citromos jellege miatt.
 
Hozzávalók:
2 dl natúr krémes joghurt (minél sűrűbb és tejszínesebb, annál jobb)
10 dkg feta sajt
1/2 citrom
2 gerezd fokhagyma
5-6 db aszalt paradicsom
20 szem oliva bogyó
1 ek. oliva olaj
Bors
 
A sütőt előmelegítjük. Addig a natúr joghurtot tálba öntjük és elkeverjük a morzsolt Feta sajttal. Belereszelünk egy kis citrom héját és belefacsarunk kb. 1 evőkanálnyi citrom levét is és meglocsoljuk oliva olajjal .
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra darabolt aszalt paradicsomot. Erősen megborsozzuk.
Nehogy megsózzuk, mert a Fetától így is sós lesz!
A sütő rácsra alufóliát helyezünk és megkenjük vékonyan oliva olajjal.
Kenyérszeleteket megpúpozzuk a fetás krémmel, a tetejét oliva bogyóval díszítjük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Paradicsommal és oliva bogyóval tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr322539553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.