Nemcsak az amcsik szeretik a Coca Colát, de ők használják fel a legtöbbféle módon. Sütnek belőle sütit, húsit és hihetetlen de Cola-val még WC- t is lehet pucolni. Állítólag a Cola szulfid tartalma ideális húspuhító. Kipróbáltam hát a Cola-ban pácolt és sütött csirkeszárny receptet és mostantól bátram merem javasolni bárkinek, aki szereti a piros ropogósra sült porhanyós húsú csirkét.
 
Hozzávalók:
12 db csirkeszárny (szerintem csirke alsócombbal ugyanolyan finom lesz)
4 ek ketchup
2 ek méz
2 dl Coca Cola
2 kk chili szósz (vagy erős pista)
Só, bors
 
A pác hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban és belehempergetjük a csirkeszárnyakat. Egy órát (vagy akár fél napot is hagyjuk , hogy beszívja az ízeket).
Egy tepsibe beleöntjük a csirkeszárnyakat a szósszal együtt és alufólia alatt kezdjük el sütni a sütőben fél óráig. Utána levesszük a fóliát és piros ropogósra sütjük.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr802494749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása