Töltött csirkének rengeteg variációja létezik. Van aki csak darált hússal, vagy májjal, vagy gomba pürével , vagy csak simán fűszerezett zsemlével tölti.
Azért szeretem ezt a gazdagon zöldséggel töltött változatot, mert a sütés közben a csirke húsa átveszi a zöldségek zamatát és ha jó sok tölteléket teszünk a csirkék mellé, akkor köretet nem is kell hozzá készíteni.
 Ideális vendégváró étel, mert jól elő lehet készíteni és ha megjöttek a vendégek, csak be kell dobni a sütőbe mint az egytálételeket.
 
Hozzávalók:
6 db egész bőrös csirke comb
1 db vékonyabb szál póré hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
5 levél kínai kel
50 dkg gomba
2 db kifli
4 db tojás
Ketchup
Mustár
só bors
 
 
 
Előkészületek során bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Beáztatjuk a kifliket. (Tipp: én fele víz fele tejben szoktam beáztatni)
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Rádobjuk a karikára vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, a vékony karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott piros húsú paprikát, a csíkokra vágott kínai kel leveleket (Tipp: néha zellerszárat is szoktunk bele tenni) majd a végén a cikkekre vágott gombát is. Sóval és borssal fűszerezzük , majd együtt pároljuk amíg megpuhulnak a zöldségek.
Levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk. Ha jól csináltuk akkor elég szaftos lesz a ragu és ebbe keverjük bele a beáztatott és kinyomkodott száraz kifliket és végül beleütjük a tojásokat.
A csirkéket kívülről befűszerezzük sóval borssal és/vagy vegetával.
Jól elkeverjük a masszát és a csirkék fellazított bőre alá töltjük.
A csirke combokat libazsírral kikent tepsibe fektetjük, majd az összes maradék tölteléket eloszlatjuk közöttük.
180 C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, hogy a csirkék bőre már jó ropogós piros legyen.
Tálaláskor a csirke mellé egy kis sült tölteléket szolgáljunk föl.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr232492339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.