Reggelire joghurtból és túróból készítettem mártogatós krémeket. A gyerekek pirítós kenyérrel ették , én csak szárzellert és sárgarépát mártogattam bele. 
Elkészítése végtelenül egyszerű, a leírt hozzávalókat egy kis tálban összekeverjük és azonnal fogyasztjuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piros mártogatós- zelleres retkes túró
 
7 dkg túró
3 ek natúr joghurt
1/4 zeller lereszelve
2 db hónapos retek lereszelve
 
Fehér mártogatós- rokfortos joghurt
 
1 dl natúr joghurt
1/2 tubus natúr sajtkrém
3 dkg rokfort sajt
Picike só
 
Zöld mártogatós- petrezselymes újhagymás túró
 
7 dkg túró
3 ek natúr joghurt
1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
2 újhagyma zöld szára felkarikázva
Só, bors
 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr542478341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2010.11.29. 18:10:09

Nagyon guszta. A piroshoz legközelebb próbálj céklát (is) tenni. Egészséges, finom, s a mártogatós is szép piros lesz.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.12.03. 08:49:12

@Hobbychef: köszi a jó ötletet, mostanában úgyis barátkozni kezdtem a céklával