Már megint egy végtelenül egyszerű és gyors recept.
Boltban vásárolt kekszes kosárkákat   angol citromkrémmel (azaz Lemon Curd) töltöttem.
Az angolok népszerű tojásos citromkréméért nem kell feltétlenül Londonba utaznunk, mert otthon is könnyen elkészíthető. Nem telt bele 15 percbe és már falatoztuk is.
 
 
 
Hozzávalók:
8 db keksz kosárka
2 db tojás
2 db citrom
5 dkg vaj
8 dkg cukor
 
 
A citromok héját alaposan megmossuk, majd lereszeljük . A citromok levét kifacsarjuk majd leszűrjük.
Egy akkora lábosban forralunk vizet, hogy egy rozsdamentes tálat rá tudjunk helyezni és abban keverjük össze a hozzávalókat.
A tálba ütjük a tojásokat és kézi habverővel felhabosítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a leszűrt citromlét a feldarabolt vajat és a gőz fölött kavargatjuk.
Addig keverjük (kb- 8-10 perc) amíg pudingszerűen besűrűsödik.
A Lemon curd-öt pár napig hűtőben tárolhatjuk ha a krém tetejére zsírpapírt helyezünk nem fog bebőrösödni.
 
A krémet a kosárkákba töltjük. (Tipp: pirítós kenyérrel vagy babapiskótával is fogyaszthatjuk).
Nálunk nem volt idejük kihűlni.
A fényképek nem lettek túl jók, mert este készítettem lámpa fénynél.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr22477071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.