Nem mindenki szereti a tengeri herkentyűket és köztük a tintahalat. Egyesek szerint ízetlen gumiruha. Szerintem meg finom ízletes édes húsú egészséges táplálék. Ha jól készítjük el, akkor egyáltalán lesz rágós.
Most az átlalam kedvelt receptenek egy gyorsabban elkészíthető változatát tanultam meg TücsökBogártól.
Előnye, hogy nem kell bíbelődni a töltelék készítésével, csak egyszerűen körbetekerjük a sajt hasábokat baconnel és beletuszkoljuk a tintahalakba.
Rendkívül gyorsan elkészíthető , leszámítva a tintahal pucolását, de aki már rutinos, annak az is gyorsan megy.
 
Hozzávalók
70 dkg tintahal (kb. 16 db tintahal, mert fejenként 4 darabbal számoltam)
15 dkg pannonia sajt
8 szál szeletelt bacon
1 szál póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1,5 dl fehér bor
 
 
A tintahalak lábasfejét levágjuk és belsejét kipucoljuk. A fejét szétválasztjuk a lábaktól, azaz a szemét kidobjuk a csápokat meghagyjuk.
A sajtot hasábokra vágjuk és betekerjük egy hosszában felezett bacon szalonna szállal.
A sajtot beledugjuk a tintahal testébe és a tetejét fogpiszkálóval összetűzzük.
A póréhagymát felkarikázzuk és egy nagyobb serpenyőben oliva olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és rádobjuk a tintahal csápjait.
Most beletesszük a töltött tintahalakat és 5-7 percig együtt pirítjuk, amíg rózsaszínes lesz a tintahal mindkét oldala.
Felöntjük a borral és fedő alatt 10 percig alacsonyabb lángon pároljuk.
Ha már megolvadt a tintahal zsákocskákban a sajt, akkor biztosan jó lesz .
 
A boros raguval és fokhagymás párolt spenót levelekkel tálaltam. De a gyerekek kaptak hozzá sült krumplit is.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr192476911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.