Van aki nem szereti a káposztás ételeket, de akkor ők még nem ettek igazán finom rakott kelkáposztát, vagy egy jó kis káposztás hasét.
Volt itthon egy kis maradék kelkáposzta. A zöld leveleit már felhasználtam a korhely levesbe, de a világoszöld belső zsengébb levelei ideálisak a tócsni féle lepény készítéséhez.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
1/4 fej kelkáposzta
4 db tojás
1 dl tej
10 dkg liszt (most az egészségesebb étkezés végett durumlisztet használtam)
1-2 gerezd fokhagyma
Só, bors, szerecsendió
1 kk. sütőpor
 
 
Lereszeljük vagy hajszálvékonyra szeleteljük a kelkáposzta leveleket. Összekeverjük a tojásokkal, a tejjel zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, a sütőporral, és lassan hozzákeverjük a lisztet, hogy kanállal adagolható masszát kapjunk.
Teflon serpenyőben 1 -2 ek olajon 1 cm vastag lepénykéket sütünk belőlük.
Snidlinges vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr692461114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.