Megláttam a zöldségesnél a szép fényes piros hús kápa paprikát és tudtam, hogy ma reggelire színes és ízletes szendvics lesz belőle.

Hozzávalók:
5 db piros húsú paprika
5 dkg feta sajt
3 dkg mandula forgács vagy fenyőmag
Pár szem kapri bogyó
Kakukkfű


A paprikát teflon tepsibe helyezzük , picit lespricceljük Oliva olajjal és 180 C fokos sütőben 40 percig sütjük amíg megfeketedik a héja. Kivesszük a sütőből és nylon tasakba helyezzük 5 percre, hogy a pára átjárja. Ha kicsit meghűlt, akkor késsel vagy kézzel lehúzzuk a bőrét. A megtisztított paprikák magházát kivesszük és összevágjuk kis kockákra vagy éppen hosszú csíkokra.
A feta sajtot feldaraboljuk és a mandulát száraz teflon serpenyőben 2 perc alatt arany barnára pirítjuk.
Kenyérre halmozva feta sajt kockákkal , pirított mandulával, kapri bogyóval tálaljuk. A végén megszórjuk friss kakukkfűvel.

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1002359580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.10.10. 14:29:33

hihetetlen! vagy két hete forog bennem valami ilyesmi étel de én eddig nem jutottam ilyen paprikához. de most már tényleg muszáj lesz :)

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.10.11. 15:15:54

szeretjük a sült paprikát, de inkább köretként (sok fokhagymával).
így:
halesmas.blog.hu/2009/10/21/sult_paprika

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.10.12. 16:05:33

@hzizi: ki fogom próbálni a fokhagymás verziót legközelebb :) tuti tipp!