Gyakran bolondítom meg a krém leveseket egy kis chili paprikával. Amellett, hogy ez a leves kellemesen selymes és enyhén édeskés, szeretem ha egy leves kicsit pikáns is.

Fagyasztott brokkoliból szezontól függetlenül elkészíthető. Sőt mostanában olyan jó minőségű fagyasztott brokkolit árulnak, hogy minőségben és árban is veri a friss változatot.

A hozzáadott krumpli (vagy ahogy tetszik burgonya) a lisztet helyettesítő sűrítéshez szükséges. A sárgarépa finom édeskés íze, teljesen összhangba hozza fogást.

Hozzávalók
40 dkg mirelit brokkoli
1 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db tyúkhúsleves kocka
2 dl tejszín
2 ek. cukor
1-1 kk. gyömbérpor, szerecsendió, fehérbors
1 kk. chilipaprika pehely
 
A brokkolit egy lábos vízben feltesszük főzni, hogy a víz egy ujjnyira ellepje. A krumplit és sárgarépát meghámozunk és apróra vágva a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a húsleves kockát, egy pici sót és gyömbérporral, szerecsendióval és fehérborssal ízesítjük.
Ha megpuhultak a zöldségek, akkor botmixerrel leturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt.
Összeforraljuk és most finoman adagoljuk hozzá a cukrot és a chilit.
Pirított mandulával és sajttallérokkal tálaltam. 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr342361118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása