Egyszerűen fasírtot szerettem volna enni sima krumplipürével. Én mostanában úgy szeretem a fasírtot, ha több mint a fele zöldségből készül. A férjem meg úgy szereti , hogy hasonlítson a menzás kajára, azaz minél több kenyér legyen benne. Én a kicsi golyókat szeretem, ő pedig a nagyobb egybesültet.
Épp azon csatáztunk reggel, hogy ma melyik változatot készítsük el, amikor eszembe jutott, hogy a múltkor a muffin tepsiben sült és baconbe göngyölt csirkecsiga milyen finom lett.
Elhatároztuk, hogy kipróbáljuk a fasírtból is. Ééééés bejött!!!! Mindenki megnyalta a tíz ujját utána.


Hozzávalók
(24 fasírtgolyóhoz)
70 dkg darált sertés comb
24 szál szeletelt bacon (kb. 1 csomag)
4 db sárgarépa
1/2 karalábé
1/2 zeller
1 paradicsom
1/2 szál póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db tojás
3 db száraz zsemle
Szerecsendió, pirospaprika.
Só, bors

 

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A zöldségeket lereszeljük.
A hagymát apró kockára vágjuk és serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az összes reszelt zöldséget. Apróra vágott zellerlevéllel még finomabb íze lesz. Egy kicsit megpirítjuk és puhára pároljuk.
A zöldségkeveréket ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval , piros paprikával
A darált húst egy tálba tesszük összekeverjük a fűszeres zöldségekkel a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal.
Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és köré tekerünk egy szelet bacont.
A fasírt golyókat belehelyezzük a muffin tepsibe , nem kell hozzá semmi zsiradék, mert a szalonnából elég zsír fog kisülni, hogy abban piruljon a hús. 180 C fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy muffintepsiben 12 mélyedés van, szóval ezt a mennyiségeg két turnusban lehet kisütni.
Krumplipürével tálalhatjuk.
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr512339552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.10.02. 16:10:46

az a múltkori csirkemelles dolog nekünk is bejött, szerintem ezt is kipróbálom :)

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.10.02. 16:38:33

@cérnácska: nyugodtan vágj bele! Egyáltalán nem szárad ki a hús, mert a kis csészékben saját pecsenyelevében sül . :)

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.10.02. 17:41:56

@Mágnes Dóra: ja, amúgy ez a ki milyen fasírtot szeret, ez nálunk is nagyon hasonlóan megy :)