Egyik kedvencem a vargánya és idén kedvezett az időjárás a gombáknak. Örültem is a Vigyázz, Kész, Főzz! 37. témakiírásának.
Van pár gombás recept a tarsolyomban, kezdem egy egyszerű mártással melynek a titka a fenséges alapanyagokban rejlik.
 
Hozzávalók:
3 ek Olivaolaj
2 szál újhagyma
15 dkg vargánya gomba
2 dl tejszín
10-15 szem rózsabors
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kis serpenyőben olivaolajon elkezdjük pirítani a szeletelt újhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt vargánya gombát. Alacsony lángon kevergetve puhára pároljuk.
A végén megszórjuk rózsaborssal, összeforraljuk a tejszínnel és ízlés szerint megsózzuk.
Rizzsel önálló ételként is finom, vagy sült húsok mellé mártásként tálaljuk.
Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912290712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.