Hozzávalók 10-12 gombóchoz
10 dkg húsos szalonna felkockázva
1 fej vöröshagyma (vagy fél szál póréhagyma)
1 db szárazabb zsömle (vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér)
20 dkg liszt
2 tojás

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy serpenyőben kisütjük a felkockázott szalonnát. Ha szépen megpirult akkor a húst beletesszük egy keverőtálba.
A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Majd a hagymát is beletesszük a keverőtálba.
Végül a serpenyőbe tesszük a kockára vágott zsemléket és kicsit megpirítjuk. Ha kész akkor ezt is a keverőtálba tesszük.
Összekeverjük a liszttel és tojással . A nokedli tésztánál sűrűbb masszát kell kikevernünk. Vizes kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévő gyöngyöző vízben óvatosan kifőzzük.
Miután feljöttek a gombóc a felszínre még 2-3 percig főzzük. Érdemes az első gombócot félbevágni mielőtt kiszedjük a többit is, hogy meggyőződjünk róla, hogy már a közepe is átfőtt. 

 

 

 

 

 

 


 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr732272545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.