Hétvégenként reggelire gyakran valami pirítós mellé fogyasztható krémet szoktam készíteni, például halkrémet, húskrémet  vagy tojáskrémet .
Most már szinte olyan tökéletesre fejlesztettük a krémek ízesítését, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni!
A tojáskrém egyik legfinomabb változata amikor parmezánnal és chilivel készítjük.
 
Hozzávalók:
7 db tojás
1/2 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
5 dkg parmezán
2 ek. oliva olaj
2 kk. mustár
3 kk. petrezselyem
Só, bors
1 chili paprika
 
 
A tojásokat feltesszük főzni. Ha elkészült megpucoljuk és tojásvágóval keresztbe majd hosszába feldaraboljuk. Nagyon apróra felvágjuk a vöröshagymát (Tipp: újhagymával még finomabb) és hozzáadjuk a tojásokhoz. Villával elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, mustárt , oliva olajat és finom frissen reszelt parmezánt (Tipp: a frissen reszelt parmezánnak sokkal intenzívebb az íze, mit az előre reszelt változatnak). Ízesítjük sóval borssal és apró karikára vágott friss chili paprikával.
Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582236654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.