Nem tengerparton élünk, ezért ha nem tudok beszerezni friss tengeri herkentyűket, akkor a jó minőségű mirelitet szoktam venni.
 
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 csokor újhagyma
6 gerezd fokhagyma.
400 g tenger gyümölcsei (rák, tintahal, kagyló)
2 dl tejszin
1 dl fehérbor
1 citrom leve
10 dkg pizza mozzarella
Só, bors
 
 
Vajon egy kis bacont pirítunk, majd hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát is. (TIPP: Ha van friss zsenge fokhagyma akkor érdemes egészben hagyni, mert olyan finom krémesre tud sülni)
A tenger gyümölcseivel együtt főzzük pár percig, amíg megpuhul a tintahalkarika is. 
Sózzuk és jó bőven borsozzuk.
Tejszint öntünk hozzá, majd egy kis fehérbort.
A Mozzarella sajtot lereszelve belekeverjük, hagyjuk beleolvadni hogy a mártás állaga még bársonyosabb legyen.
Tálalás előtt meglocsoljuk citromlével és apróra vágott petrezselyemmel.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr722095655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.