Ez az első étterem ajánló poszt. Sajnos ez az étterem pont nem Magyarországon található, de friss az élményem és úgy érzem, hogy feltétlenül meg kell osztanom. Ha valaki jó haléttermet keres Hurghadán, akkor kihagyhatatlan.
Amennyiben a régi klasszikus Michelin csillag kiosztás szerint nézzük és nem a mostani sznob verziót: akkor ide érdemes útközben betérni.
 
Ha Egyiptomban Hurghadán nyaralás közben valaki igazi ízletes halas kaját kívánna olcsón, akkor a taxisnak csak annyit kell mondani El Joker.
Az öreg városrészben található, ide nem a turisták járnak hanem többnyire a módosabb helyiek. Ne riasszon vissza senkit sem, hogy pont a bejárat előtti sarkon van egy rendőr poszt és mindig álldogál előtte egy két géppuskás ember.
Van nyitott teraszos része és zárt légkondicionált terem is. Mi mindig a teraszra ülünk ahová behallatszik az utcai forgalom zaja, amely nem is zavaró inkább romantikus. A berendezés inkább szegényes, ahhoz képest, hogy az arabok hogy ki tudják cicomázni a tereket. A kárpitos székeken műanyag borítás van, amire nagyon rá tud izzadni az ember combja. Ajánlatos a rövid nadrágot vagy rövid szoknyát kihagyni. (egyébként sem javasolt az arab országokban, ha nem a strandon vagyunk)
 
De térjünk ki rá, hogy miért szeretünk ide járni. Először is a tengergyümölcsei leves miatt, másodsorban az árak miatt.
A seafood soup 10 LE (egyiptomi fontba kerül- átszámolva kb. 380 Ft) , ízletes, illatos és bőségesen van benne fehér haltörzs, mindig valami rák is és fehér húsú kagyló is. Lime-ot minden ételhez szolgálnak föl, ami még jobbá teszi a leves zamatát.
Ha netán elkap kint valami hastáji betegség, akkor sürgősen el szoktunk jönni ide egy gyógyító levesre.
Eddig bejött.
De nem csak a levesük finom, hanem a napi fogások alapján rengeteg hal közül lehet a pultból választani és bármit bárhogyan elkészítenek.
Rántott tintahal 1/2 kg- kb. 500 Ft
Grillen sült fokhagymás rák 1/2 kg (ez azért 2 fős bőséges adag)- kb. 1400 Ft
Ínyenc tál , ízelítőkkel, grill rák, rántott rák, fehér húsú grill hal, panírozott hal, kagylók, rántott tintahal, fél homár, rizzsel, sült krumplival és salátával 1 főre - 2500 Ft
Körítéshez mindig hoznak hozzá kis sült padlizsánokat, tanina szószt, fokhagymás padlizsánkrémet és paradicsomsalátát is tálanként 80 Ft-ért.
 
Volt olyan , hogy nagyobb társasággal ültünk be nagyon éhesen, és fejenként megettünk 1-2 kg hal és/vagy rákhúst, mindenféle salátákkal , amikor már nem fértek el az asztalon a tálak, akkor sem fizettünk többet fejenként 7000 Ft-nál.
 
Alkoholt ebben az étteremben nem árulnak, mert főként muzulmánok által látogatott hely.
Innivalónak feltétlenül vagy szaftos frissen készített darabos mangó juice-t javaslok vagy citrom dzsúszt, amely a hőségben rendkívül frissítően hat(3 dl - 180 Ft).

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr62060096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása