Mágnes Dóra 2010.05.23. 12:21

Cukkinis tócsni

 

Tócsni, lapcsánka, görhöny , prósza, cicege és még számos elnevezése létezik ennek a finom krumplis ételnek. Általában öreg krumpliból készítjük és téli napokon esszük. Viszont tavasszal nagyon szeretem a cukkinis-újkrumplis variációját is.

 Hozzávalók:

2 db cukkini

40 dkg újkrumpli

2 tojás

5dkg liszt

Só, bors, petrezselyem

 A cukkinit lereszeljük , besózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük az újkrumplit. Ha tényleg nagyon finom a héja, akkor maradhat is rajta.

A levétől kinyomkodott cukkinit összekeverjük a reszelt krumplival, tojással és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk.

Még ízesíthetjük fokhagymával, petrezselyemmel, újhagymával is.

A masszát kevés olajon serpenyőben kanálnyi adagokban kisütjük.

Tejföllel vagy tzatziki mártással tálaljuk.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr112023685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.25. 14:53:25

cukkinival még nem próbáltuk, de az alap tócsni fokhagymás tejföllel ismerős :-)