Mágnes Dóra 2010.05.22. 18:37

Csirkés sajtleves

Barátnőmtől tanultam ezt a sajtleves receptet amelyet felturbóztam egy kis csirkehusival.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók
1/2 csirkemell filé
1/2 vöröshagyma
1 tyúkhúsleves kocka
15 dkg trapista jellegű sajt
15 dkg füstölt sajt
1 dl tejszín
1 dl almalé
babérlevél
Só, bors, szerecsendió,
 
Felkockázott csirkemellet kevés vajon átforgatjuk majd hozzáadjuk a apróra kockázott hagymát és együtt megpirítjuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, felöntjük a lábast vízzel és a húsleves kockával felforraljuk. Izesítjük babérlevéllel, szerecsendióval, ízlés szerint sóval és borssal.
Ha megpuhult a csirkehús, akkor beleszórjuk a reszelt sajtokat folyamatos kevergetés mellett. Amikor felolvadt a sajt, akkor beleöntjük a tejszínt és az almalevet.
Akár össze is turmixolhatjuk a csirkés sajtos levest és akkor krémlevesként fogyasztjuk.
Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. 
 
Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr132023443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.