A Quiche-t én csak úgy nevezem, hogy a franciák pizzája, valójában egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.  A hagyományos Quiche Lorainne az baconos  feltéttel készül, de csináltam már paradicsomos - mozzarállást és füstölt sajtos- lazacost is.
A quiche lepényt tehetjük sok kisebb 10 cm-es átmérőjű vagy egy nagy 30 cm-es tortaformába is.
Most egyszerűsítettem , mert nem gyúrtam hozzá külön tésztát, hanem csak előre elkészített leveles tésztát használtam.
 
Hozzávalók:
1 leveles tészta
50 dkg zöld spárga
10 dkg bacon (helyettesíthető sonkával is) felkockázva
10 dkg újhagyma (vagy póréhagyma) karikára vágva
5 dkg trapista sajt reszelve
10 dkg kecskesajt reszelve
4 tojás
2 dl tejszín
Só , bors, szerecsendió
 
 
 A sütőformát kivajaztam és beleterítettem a leveles tésztát úgy, hogy a szélére is felhúzogattam.
A zöld spárgának letördeltem a szárazabb részét , 6 db-ot félretettem díszítésnek és a maradékot felszeleteltem 1,5 cm-es darabokra.
Külön serpenyőben egy kicsit megpirítottam a bacont, és a hagymát, majd egy kicsit átforgattam rajta a spárgát is. Nem feltétlenül kell elősütni a spárgát, de most azért csináltam így, hogy biztosan átsüljön a lepényben is.
Kis tálkában a tojásokat kikevertem tejszínnel, sóval borssal és szerecsendióval ízesítettem, majd még belereszeltem egy kis sajtot is.
A baconos hagymás spárgás keveréket beleöntöttem a tésztaformába, majd felöntöttem a tojásos szósszal. A tetejét spárga szárakkal díszítettem és megszórtam morzsolt kecskesajttal.
 
180 fokos sütőben sütöttem 30 percig.

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr851985896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.05.12. 08:15:14

Egyszerűen csodállak! Mondjuk a spárgát speciel nem imádom, de az egész kaja baró jól néz ki!