Most nagy sláger lett a medvehagyma, mert nagyon egészséges és könnyű vele dolgozni.
Áprilisba és Májusban szedhető, de jobb zöldségeseknél csomóba kötve lehet kapni.
A medvehagyma kiemelkedő, sokoldalúan felhasználható fűszer és gyógynövény. Hatóanyagai 12-szer erősebbek a fokhagymáénál. Erőteljes vértisztító, baktérium és vírusölő. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet. Javítja a szív és érrendszer működését. Gátolja a vérrögképződést.

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma (kb. 20 levél)
2 ek vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 nagyobb krumpli
1 l húsleves alaplé (kockából is jó)
só, bors.

 
A kockára vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagyma leveleket. Kicsit megfonnyasztjuk, majd felöntjük húsleves lével. Beleszeletelünk egy nyers krumplit (lehet reszelni is). Ha megpuhult, akkor botmixerrel leturmixoljuk és utána felöntjük a tejszínnel.
Összefőzzük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk
Az íze egyesek szerint hasonlít a spenótra mások szerint a fokhagymára. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr531910372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.