Mágnes Dóra 2010.03.15. 09:10

Túrófánk

 

Sokféle túrófánk recept létezik és Trinitynél találtam egy kipróbálni valót. Nagyon könnyű habos tészta lett belőle. A gyerekek nem tudták abbahagyni, annyira ízlett nekik.
 
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 db tojás
4 ek. cukor
1 cs sütőpor
1,5 dl tejföl
0,4 cl rum
Vanília aroma
 
A túrót villával szétnyomkodjuk és elkeverjük a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, cukrot , sütőport kis sót, rumot és a vanília kivonatot.
A rum azért kell a tésztába, hogy ne szívjon fel annyi olajat sütéskor.
 Olyan sűrű de még folyós masszát kapunk. (Tipp: ha túl folyós a tészta akkor még egy kis liszttel sűríthetjük)
Egy nagy lábosban olajat hevítünk (annyit amennyi mondjuk egy fasírt sütéshez kellene).
Evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk és mérsékelt lángon aranysárgára kisütjük.
Az olaj ne legyen nagyon forró, mert akkor megég a fánk külseje, belül pedig nyers marad.
Baracklekvárral és porcukorral tálalthatjuk.

2 komment

Címkék: túró fánk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr331840483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.16. 18:39:18

Vanília kivonat helyett lehet vaníliás cukor is?