Nem túrós palacsinta, hanem túrópalacsinta! Igazából túróból készült puha légies lepénykék.  A "szir"  oroszul túrót jelent, a szirnyikit főleg tartalmas levesek után második fogásként, vagy délutáni teázás mellé, vagy gyerekeknek bármikor…

 A scsi és a borscs mellett a szoljanka méltán az egyik leghíresebb orosz leves. Izgalmas,  tartalmas és mégis üdítő. Savanykás jellege miatt jó másnaposságra is. Természetesen ahány ház annyi szokás, de azért van pár meglepő kötelező hozzávalója:  sokféle…

   Tavaszi zsenge karalábét nem is lehet már ennél gazdagabb ízvilágban elkészíteni. Van benne füstölt hús, fűszeres darálthús, árpagyöngy (gersli), zsenge zöld karalábélevelek, sok-sok tejföl, feta sajt és füstölt sajt.A rakott egytálételek elkészítése…

 Vészhelyzeti "Anyaaaa, úgy ennék egy kis édességet !" szituációban, veszem elő ezt a végtelenül gyors és könnyű receptet. A mikróban készített édesség előnye, hogy piszok gyorsan elkészül, a hátránya pedig az , hogy azonnal el kell fogyasztani, mert…

 A tavaszi tekercs töltelékének az a titka, hogy minél színesebb hozzávalókból van, annál ízletesebb lesz. Ebbe került zöld kelkáposzta és zeller, piros paprika, fehér újhagyma is a darált sertéshús mellé.Tavaszi tekercsek variációja végtelen. Van húsos és zöldséges,…

 A sárgabarackos túrós köles süti nagy sikerére való tekintettel immáron egy epres változatát készítettem el. Hmmm, ez most nagyon ízlett! Apró módosításokat hajtottam végre a recepten, így egyre finomabb és ripsz-ropsz elkészíthető lisztmentes édességet sikerült…

 Konfitálni hagyományosan  kacsát és libát szoktunk,  de mostanában nagy divat lett konfitálni akár még zöldségeket is (pl: fokhagymát) , sőt az igazán ínyencek borjúpofát is készítenek így.Konfitált omlós narancsos kacsa recept itt olvasható.A konfitálás ősi…

  Édesburgonya nem is igazi burgonya, az íze inkább egy kicsit  a sütőtökre és egy kicsit a gesztenyére emlékeztet. Aki egyszer megkóstolja örökre megszereti. Az édesburgonya (más néven Batata)  ugyan magas szénhidráttartalmú, de emellett  alacsony…

 Ismét egy kölessel készült köret , azoknak, akik most ismerkednek a reform étkezéssel és az alacsonyabb szénhidráttartalmú és alacsony glikémiás indexxel rendelkező receptekkel.A fokhagymás sárgarépával bolondított köles, izgalmas köret sült húsok mellé, de önmagában…

 A diabéteszesek már régóta tudják, hogy olyan ételeket válasszanak, amik nem emelik fel nagyon a vércukor szintet, ezért szükséges alacsony glikémiás indexű alapanyagokból összeállítani az ebédet.  Nem csak a cukorbetegeknek , hanem az alacsony szénhidráttartalmú…

 Ínycsiklandozó fogás az illatos rozmaringos porhanyós hús  és a sütőben karamellesre sült édeskés körte penészes kék sajttal bolondítva.A húst olyan omlós lesz , hogy szinte elolvad a szájban miközben körte enyhén roppanós,  az olvadt  folyós …

Kelkáposzta igazi klorofil bomba a nagyon finom porhanyós szűzérme mellé. A kelkáposztát méltatlanul szinte csak főzelékbe és rakott kelkáposztának készítjük el, pedig a baconos, fenyőmagos fokhagymás változata ízletes és fantáziadús köret . Itthon az egyik kedvencünk…