Andalúz sztárszakácstól, Martin Goldman séftől,  tanultam ezt a pofonegyszerű epres finomságot. Senki ne ijedjen meg a hozzávalók hallatán, mert  cherry ecet és őrölt bors kell hozzá, de higgyétek el, hogy valóságos ízek harmoniája! Egy könnyű desszert ebéd után.

Hozzávalók

50 dkg eper
4 ek cherry ecet , Vinegre de Jerez
(helyettesíthető balzsamecettel)
3 ek cukor (nyírfacukor)
frissen őrölt bors

 

Az epret megtisztítjuk , negyedekbe vágjuk és egy nagyobb tálba helyezzük. Meglocsoljuk a cherry ecettel, megszórjuk a cukorral és egy kis borsot őrölünk rá.

Egy kanállal széles mozdulatokkal addig keverjük, amíg a ropogós cukor feloldódik az ecetben és az eper levében és már haljuk a keverés hangján, hogy már nem súrolja a kanalat (ezt szó szerint úgy tanultuk).

Kis tálkákba merjük és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

http://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr574506222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.