Sárga, narancssága és piros kaliforniai paprika már látványra is étvágygerjesztő. Pláne ha a sütőben együtt  kicsit édeskésre sül a csirkével és joghurttal egy kis pirított diós beütéssel.
Igazi színes fogás.  Ha az összetevőknél okosan kell válogatnunk az étrendben, akkor sokat tudunk emelni az étel gasztronómiai élményén a  színekkel és  az ételek ízharmóniájával. 
Ha nem diétáznék, akkor biztos pirítottam volna alá egy kis bacont és  gazdag zsírtartalmú sajtot szórnék a  tetejére.  Az eredeti variáció viszont abszolút illeszkedik a low carb diétába.
( a képen 1 főre szóló adagot készítettem csak  el, mert a család többi tagja rántott húst evett krumplipürével)

Hozzávalók 4 főre
70 dkg filézett csirkemell
1/3 piros húsú kaliforniai paprika
1/3 sárga húsú kaliforniai paprika
1/3 narancssárga húsú kaliforniai paprika
2,5 dl natúr joghurt
chili paprika
petrezselyemzöld
őrölt gyömbér
só, frissen őrölt bors
 
A csirke mellett  2-3 cm-es darabokra vágjuk és egy jénai tál aljára terítjü . Zsiradék nem kell alá, mert a joghurt leve miatt nem fog leégni.  A csirkét megfűszerezzük sóval,  frissen őrölt színes borssal, chilivel és apróra  vágott petrezselyemzölddel és az őrölt gyömbérrel.
A színes paprikákat felcsíkozzuk és a csirkére terítjük.
Meglocsoljuk a joghurttal és egy marék diót szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben feledés nélkül kb. 30 percig sütjük. Először a joghurt és a paprika sok levet enged és abban fog megfőni a csirke. Majd addig süssük amíg a paprika egy kicsit megpirul és elkezd elfőni a leve.
Sok-sok zöld levéllel borított salátaágyon tálaljuk. 
 

Energiatartalom egy adagban:
357  kcal (Zsír 17 g, Szénhidrát 13 g, Fehérje 22 g)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr414065940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása