2011.06.05. 16:43
Húsos paté Tokajival
A francia konyha kedvelt patéja , azaz a pástétom, igazi klasszikus elegáns étel. De nem csak libamájból készíthetjük, hanem bármilyen húsból és zöldségekből is. Ideális vendégváró, mert előre elkészíthető és sok félele ízben variálható.Főtt…
Szólj hozzá!
Címkék: marha zöldség
2011.06.05. 13:48
Eper szexszel
Eredeti címe az lett volna, hogy "eper kekszszel és joghurttal", de először elgépeltem és most már legalább lesz neve ennek a pohárkrémnek.Nem utolsó sorban úgyis afrodiziákumnak számít az eper és az amaretto likőr is.A szokásos joghurtos eperkrémet dobtam föl egy…
Szólj hozzá!
Címkék: joghurt eper desszert
2011.06.05. 13:25
Spárgás rizottó
Akár beletartozik a klasszikus rizottó recept szerint a bor a rizs felöntő levébe akár nem, én mindig öntök pár deci bort bele. Most nagyon finom Duzsi féle Szekszárdi 2010-es friss Rosé-t használtam.Igazi piros -fehér -zöld recept lett belőle: Zöld a spárga és az…
Szólj hozzá!
Címkék: spárga rizs
2011.06.05. 10:26
Áfonyás brie krém
Már megint egy íz orgazmust ígérő, egyszerűen nagyszerű recept. Az áfonya tökéletesen kiegészíti a camembert lágysajt zamatát, a tejszínes krémsajt pedig selymesen simogatja az ízlelőbimbóinkat. Hozzávalók:1 doboz Tihany Natúr Inyenc Camembert10 dkg…
2011.06.05. 08:57
Ököruszály leves
Az egyik legfinomabb marhahúsból készült leves az ököruszály leves. Sokáig készül ugyan, de megéri. Az ököruszály leveshez először is ökörfarok kell. Anthony Bourden Francia szakácskönyvében olvastam, hogy a jó szakács titka elsősorban a jó kés, másodsorban , hogy legyen…
Szólj hozzá!
Címkék: leves marha ökör
2011.06.04. 20:20
Sonkába és tésztába tekert spárga
Amikor a zöldségesnél spárgát választok, akkor ott szoktam tanácstalanodni, hogy fehéret, vagy zöldet vegyek.Mindkettő ugyanaz a fajta növény, csak a fehér spárgát akkor gyűjtik, mikor az még nem bújt ki a földből, a zöld spárgát pedig akkor szüretelik, amikor az egész…
Utolsó kommentek