2011.03.27. 20:39
Póréhagymás kéksajtos quiche
Korábban már írtam a franciák pizza szerű lepényéről , melyet változatos feltétekkel lehet elkészíteni akár sós akár édes hozzávalókkal.Akkor csak simán bolti leveles tésztát használtam alapnak, de a Quiche tésztát elkészíteni egyáltalán nem…
2011.03.27. 19:47
Kesudióval töltött aszalt sárgabarack
Az Isztambulban tanult Dióval töltött aszalt füge feldolgozása.Hozzávalók:200 g aszalt sárgabarack (minél nagyobb annál könnyebb betölteni, de fejenként 4-6 szemmel számoljunk)50 kesudió (vagy hámozott mandula)1 liter víz6 ek cukor1 citrom5-6 szegfűszeg1 rúd…
Szólj hozzá!
Címkék: sárgabarack kesudió
2011.03.27. 19:07
Zukkinis palacsinta
Török nevén: Kabak mücveri Törökországban tanultam ezt a finom kis lepénykét. Titka, hogy a palacsatintatésztába zukknit reszelünk és sok-sok zöldfűszerrel de legfőképpen mentával ízesítjük. A menta csodálatosan illik a tökfélékhez és tavaszra-nyárra…
Utolsó kommentek