Mágnes Dóra 2011.12.31. 16:28

Svédgomba saláta

 A svédgombát mindenki szereti mégis olyan mintha a régi delikátüzleteken kívül már senki nem emlékezne rá és méltatlanul ritkán kerül az asztalra. És különben is miért nevezzük svédnek? Érdekes, hogy az általunk annyira kedvelt édeskésen savanyú…

A gyümölcskenyér úgy az igazán jó,  ha nagyon sok aszalt gyümölcs kerül bele.Készítettem egy sima gyümölcsöset és egy még extrább változatban nagyon csokis rumos gyümölcsöset is. (a fényképen a sima gyümölcsös szerepel)A sok-sok aszalt gyümölcs változatos aromája,…

És egy újabb rizottó csoda csak most nem gombával készítettem, hanem előfőzött garnéla rákkal és sáfránnyal. A sáfrány a kelet aranya és a világ legdrágább fűszere mert 1 kg sáfrány fűszer előállításához 150.000 db kis kerti krókusz virág bibéjére van szükség.…

Ez is egy  ünnepi asztalhoz illő orosz recept.Egyszálbélű kiskölyökként a szüleim sosem gondolták volna rólam, hogy meg tudok enni egy fél tojást, és egyszer mégis kínos helyzetbe hoztam őket, amikor oroszoknál vendégségben egyik fogásra felszolgáltak egy tálcányi kaviáros…

Klasszikus olasz recept a minestrone, de ahány ház, annyi  szokás. Főleg a tájak, a nagymama bevált receptje  és a szezonális zöldségek határozzák meg a hozzávalókat. Egy biztos, káposzta legyen benne!A minestronét el lehet készíteni hús és tésztamentes változatban is, amikor…

Nálunk a karácsony elmaradhatatlan előétele az avokádós ráksaláta. Villámgyorsan elkészíthető és méltó dísze az ünnepi asztalnak. De ne gondoljátok, hogy csak ünnepnapra való menü! Sima hétköznapokra is remek saláta készíthető az avokádóból. Kicsit…

A rosé , azaz rózsaszínre sütött kacsamell népszerű éttermi fogás. Elég gyorsan elkészül és nem is nagy ördöngösség, csak be kell tartani néhány sütési szabályt.Van aki idegenkedik a "véres húsoktól" pedig a  rózsaszín kacsamellet ha jól készítjük, akkor olyan puha…

Mágnes Dóra 2011.12.25. 13:49

Diós gnocchi

A pirított dióval és parmezánnal készült gnocchi tészta gyorsan elkészíthető köret finom sült húsok mellé, de vegetáriánus főételnek is megfelel. Frissen sült szűzérméhez vagy rózsaszín kacsamellhez , hmmm de finom! Készülhet friss házi készítésü gnocchival is,…

   A cápa húsa nagyon finom fehér színű nem túl erős zamatú és inkább száraz hús jellegű. Kicsit hasonlít a kardhalra vagy mondjuk a süllőre, de nincs  is benne szálka, hiszen a cápa porcos hal.A hipermarket mirelit pultjában remek minőségű fagyasztott cápahúsra akadtam,…

aJeti 2011.12.24. 19:00

svédpalacsinta

az egyedül, és nem depresszióban töltött karácsonyesték olyanok, mint bármelyik nap, amikor különös figyelmességgel takarítasz, állítod sorba a gyerek színesceruzáit először színek, majd nagyság szerint, de mégis inkább különveszed a törpére hegyezetteket, majd…

Gyerekkoromban nem szerettem a kölest, de mostában már egyre gyakrabban fogyasztom. Persze így voltam a sörrel is.A kölest elkészíthetjük  édesen - hiszen 2011 ország tortája sárgabarack lekváros köles torta lett- és sósan köretnek akár a rizs helyett is.  Most reggelire…

aJeti 2011.12.21. 18:00

nyelvlecke 2. - másnap

feltámadt bennem a vágy, hogy vegyem, egyem, megegyem, megszeressem a füstölt marhanyelvet. az első kísérlet félsikerrel zárult: vettem, ettem, maradt belőle, és nem szerettem meg. de még mindig tetszik, csábít.nem akartam feladni, az előző poszt végén sajnos ránéztem az…