IMG_2553.JPGA rosé , azaz rózsaszínre sütött kacsamell népszerű éttermi fogás. Elég gyorsan elkészül és nem is nagy ördöngösség, csak be kell tartani néhány sütési szabályt.
Van aki idegenkedik a "véres húsoktól" pedig a  rózsaszín kacsamellet ha jól készítjük, akkor olyan puha lesz mint a vaj és szaftos zamatos marad.  Szemben a jól átsütött változattal, ahol inkább száraz és kicsit nyögvenyelős húst kapunk.
Az alma, a dió és a kacsa jó barátok!
Ezért  köretként  sült almát és pirított dióba forgatott parmezánnal meghintett gnocchit szolgáltam föl (Gnocchi recept itt található: http://mindenkaja.blog.hu/2011/12/25/dios_gnocchi )

 Hozzávalók
1 egész kacsamell (kb. 60 dkg)
frissen őrölt színes bors

 A kacsamellett kettévágjuk és a bőrét kockára beirdaljuk, hogy a bőrt és  a zsírt átvágjuk, de a húst már ne sértsük meg.
Mindként oldalát bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. A sütőt beizzítjuk kb. 120 C fokosra.
(TIPP: A kacsa sütéséhez lehetőleg olyan serpenyőt válasszunk, amit be lehet tenni sütőbe is. Ha nincs ilyen otthon, akkor a tűzhelyen és a sütőben másik edényt használjunk. )
A tűzhelyen közepesen forró serpenyőben zsiradék nélkül a kacsa bőrös felével lefelé  6-8 percig sütjük, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ha már jó sok zsír sült ki belőle, akkor átfordítjuk és a másik oldalát is sütjük kb. 4 percig.
Ezután a serpenyővel együtt lefedés nélkül átrajuk a sütőbe és 120 C fokon még sütjük kb. 8 percig.
Aztán kivesszük a húst a sütőből és alufóliába csomagolva még pihentessük 6-8 percig, hogy a húsban fortyogó nedvek megnyugodjanak. Az így elkészített kacsahús puha és zamatos lesz. Ha valaki kevésbé rózsaszin változtatban szereti a kacsamellet, amikor csak a közepén egy ujjnyi pontban rózsaszin, akkor a sütési időt növelje a sütőben 12-15 percre.
Pihenő idő után felvágjuk, tálra helyezzük  a diós gnocchival és a sült almával tálaljuk.
Köretként remekül megy még hozzá az áfonya lekvár is.

 Sült alma

3 db almát félbevágjuk, magházát kivájjuk és tepsibe helyezzük. A tetejét meghintjük egy kis cukorral és 180 C fokos sütőben kb. 25 perc  alatt puhára sütjük, hogy a teteje enyhén megbarnuljon és az alma héja megráncosodjon.

 007_Kulinariablog45.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr113494783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása